Şu kullanıcı olarak giriş yapıldı:
filler@godaddy.com
Şu kullanıcı olarak giriş yapıldı:
filler@godaddy.com
Sorunuzun yanıtını bulamadıysanız lütfen psk.seymanurkalafat@gmail.com adresine yazarak bize ulaşın.
Psikoterapi, bireylerin duygusal, zihinsel ve davranışsal sorunlarını çözmelerine ve yaşam kalitelerini artırmalarına yardımcı olmak için uzman bir terapist eşliğinde yürütülen profesyonel bir destek sürecidir. Bu süreçte kişi, kendini daha iyi anlama, sorunlarla başa çıkma ve kişisel gelişim sağlama fırsatı bulur. Bu süreçte, terapist ile danışan arasında güvene dayalı bir ilişki kurulur.
Psikolog, insan davranışını, düşüncelerini ve duygularını bilimsel yöntemlerle inceleyen, bireylerin ruhsal sağlığını ve yaşam kalitesini iyileştirmek için çalışan bir uzmandır. Psikologlar, bireylerin sorunlarını anlamalarına, çözüm yolları bulmalarına ve kendilerini geliştirmelerine destek sağlar. Psikoterapi yapan psikologlar üniversitelerin psikoloji veya psikolojik danışmanlık ve rehberlik lisans ve klinik psikoloji yüksek lisans eğitimlerini tamamlamış kişilerdir.
Üniversitelerin Tıp Fakültelerinde altı yıl sonunda tıp eğitimlerini tamamlayarak ardından ruh sağlığı ve hastalıkları üzerine uzmanlıklarını yapan hekimlere verilen isimdir. Psikiyatristler tanı koyma ve ilaç yazma yetkisine sahiptir.
Hayır, psikologlar, tanı koyamaz ve ilaç yazamazlar. Psikoterapi süreçlerini yürütürler.
Psikoterapiye başlama zamanı, kişinin yaşadığı sorunların günlük yaşamını olumsuz etkilemeye başladığı ve kendi başına üstesinden gelmekte zorlandığı durumlarda olabilir. Aşağıdaki durumlar, psikoterapiye başlamak için bir işaret olabilir:
Bu belirtiler dışında, yaşam kalitesini artırmak, kendini daha iyi tanımak ve kişisel gelişim için de psikoterapiye başlanabilir. Erken müdahale, sorunların büyümeden çözülmesine yardımcı olur.
Bireysel terapi, çocuk & ergen terapisi seansları 45-50 dakika, çift terapisi seansları ortalama olarak 1.30 saat sürmekte ve haftada bir kez olacak şekilde gerçekleştirilmektedir. Ancak, ihtiyaçlar doğrultusunda seans süreleri ve sıklığı değişebilir.
Yapılan araştırmalarda yüz yüze gerçekleşen seanslarla ile online seanslar arasında sürecin verimliliği açısından bir fark olmadığı saptanmıştır. Burada önemli olan online terapiye bağlanmadan uygun ortam oluşturmaktır.
Seans içerisinde terapistinizle paylaştıklarınız gizlilik çerçevesindedir. Gizlilik ile ilgili seans esnasında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Psikoterapiye başlama zamanı ile ilgili sorunun yanıtında yer alan durumlar bireyin kendisinde söz konusu ise bireysel terapiye başvurabilirsiniz. Bu durumlar sizde yok, daha çok partneriniz ile ilgili iletişim sorunları, anlaşmaya varma ile ilgili sorunlar vb. durumlar söz konusu ise çift terapisi sürecine başvurabilirsiniz. Daha net karar alabilmek için seans oluşturmadan önce bize ulaşabilirsiniz.
Tüm seans ücretleri ile ilgili bize ulaşabilirsiniz.
Bize başvuran danışanlarımız her birinin süreçlerini biricik ve kendilerine özeldir. Genel bir seans sayısı vermek terapist & danışan ilişkisini zedeleyeceğinden bir sayı veremiyoruz. Ancak psikoloğunuzla sürecinizin ilerleyişi ile ilgili iletişim halinde kalabilirsiniz.
Çocuğunuz için 2 yaştan itibaren oyun terapisine başvurabilirsiniz. Psikoterapi sürecinde hangi yöntemle ilerlenmesinin daha yararlı olacağına psikoloğunuzla birlikte karar verebilirsiniz.
İlaç tedavisi ve psikoterapi birlikte yürütüldüğünde süreçten alınan verimin arttığına dair çalışmalar mevcuttur. Ancak henüz ilaç kullanmaya başlamadıysanız psikoloğunuz ilaç tedavisinin gerekli olduğunu düşündüğü durumlarda sizi psikiyatri hekimine yönlendirecektir.
Telif Hakkı © 2020 Uzm. Kl. Psk. Şeymanur Kalafat - Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.